Malzemeler:
Yarım tavuk gögsü
1 çay bardağı yıldız şehriye
Yarım çay bardağı Antep fıstığı (kabugu soyulmuş)
tuz
Sos terbiyesi:
250 gr yogurt
1 yumurta
1yemek kaşığı un
Üzerine dökmek için:
Sıvıyağ
Kuru nane
Yapılışı:
Tavuk göğsünü suda haşlayalım.Pişmiş tavuk göğsünü tabağa alıp ufak parçalara ayırın.Yıldız şehriyemizi az yağda kavuralım hafif pembeleşmiş şehriyeleri tavuk suyuna koyup pişmeye burakın tavuk etini ve fıstıkları ekleyip ,tuzuda koyup pişirelim.Yoğurdun içine yumurtayı kırıp unuda iyice karıştıralım tavuk suyuna karıştırarak ilave edelim.Üzerine sıvıyağı ısıtıp içine naneyi koyup yemegin üzerine dökün.
Not:Fıstıkları sıcak suda bekletirseniz kabukları çok çabuk soyulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder