Cumartesi, Eylül 04, 2010

Zeytinyağlı Dolma



Malzemeler:

 Antep  patlıcanı 15 tane
kırmızı tatlı ve acı biber
yeşil  topak biber 
domates
2 tane kuru soğan
5 diş sarmısak
sebze sayısına göre her adet için 1 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
yarım çay kaşığı şeker
domates ve biber salçası
sıvı sumak
yarım çay kaşığı nane
kırmızı pulbiber
yarım çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
patlıcanların içini bıçak yardımı ile oyup temizleyelim
biberlerin baş kısmını kesip tohumlarını çıkartalım
domateslerin içini oyalım
şimdi iç malzemeyi hazırlayalım.
sebzelerimizin sayısınca (1 yemek kaşıgı) pirinçleri  tuzlu ılık suda 10 dakika  bekletip  yıkayıp süzelim 
yağımızı tencerede ısınırken küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim soğanlar hafif
pembeleşince ,sarımsakları ekleyelim  salçaları  koyalım pirinci
ekleyelim ,tuz,karabiberi,naneyi,sumak,şekeri,
ekşisini,pulbiberi ekleyip karıştırıp pişince altını kapatalım sebzelerin içine iç harcımızdan koyalım
pirinçlerin dışarı taşmaması için dilimlenmiş patlıcan parçaları koyalım düzenli şekilde tencereye dizelim
üzerine dolma taşı koyalım ve tencereye göre sıcak suya az tuz ve limon tuzu ekleyip karıştırıp dolma
tenceremize dökelim orta ateşli ocaga tencereyi yerleştirip pişmeye burakalım pirinçler açılmış ise
pişmiştir (yaklaşık 30 dakika)
not:yemegimizi kurutulmuş dolmalarla hazırlayabilirsiniz (benimki taze sebzelerle hazırlandı).
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder