DIŞI İÇİN
1)1 KİLO KUŞBAŞI KUZU ETİ
2)GECEDEN ISLATTIĞIMIZ 250 GR NOHUT
3)2-3 LİTRE SU
4)TUZ
YUVARLAMANIN MALZEMELERİ
1)YARIM KİLO ÇEKİLMİŞ YAĞSIZ KIYMA
2)500 GR ÇEKİLMİŞ PİRİNÇ UNU
3)1 YUMURTA
4)1 SU BARDAĞI İRMİK
5)TUZ,KARABİBER
6)İNCE KIYILMIŞ 1 TANE KÜÇÜK KURU SOĞAN
DIŞ SOSU İÇİN
1)1 KİLO SÜZME YOĞURT
2)1 YUMURTA
3)NANE ve ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
Büyük boy tencereye eti,nohutu,tuzunu ve göz kararı suyu(eksildikçe su ilave edin)koyun.Haşlamaya bırakın.Şimdi yuvarlamaları hazırlayalım:
Pirinç unumuzu,kıymayı,irmiği,tuzu ve karabiberi koyup köfte leğeninde yoğurmaya başlayın,çok az su katarak harcı birleştirin.Elinizine yapışmıcak şekilde hamur elde ettikten sonra harcın içine 1 yumurta kırın.Hamuru leğenin bir köşesinde biriktirin.1 kaseye zeytinyağı koyalım.Hamurumuzu nohuttan biraz küçük parçalara ayırıp,avuç içimize zeytinyağı sürüp yuvalayın.
Yuvaladığımız hamurları kevgire koyup,tencere kaynıyan suyun bukharına yerleştirin.20 dk buharda pişirin.
Et ve nohutumuz pişmiş ise pişmiş olan yuvalamamızı etin içine katıp bir taşım kaynatıp,ocağın altını kapatın yemegi ılınmaya burakın yemek suyu biraz soguk olsunki yogurdu içine döktüğümüzde yoğurt kesilmesin. Süzme yoğurdu ayrı bir kaba koyup,1 yumurta yumurta kırın.Sonra kabı ateşin üstüne koyup,yoğurdu karıştıra karıştıra kıvam almasını sağlayın.Kaynamaya çıkmadan ocaktan alıp,et karışımımızın içine karıştıra karıştıra dökelim.Yoğurdun kesilmemesine dikkat edin.Zeytinyağını tavada kızdırıp içine 2 kaşık nane atıp yoğurtlu yemeğin üzerine dökün.
YUKARIDAKİ RESİM PİŞİRİLMEDEN ÖNCEKİ HALİ, VE TABAKDAKİ PİŞMİŞ HALİ.
NOT:MALZEMELERİ KİŞİ SAYISINA GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ.YUKARIDAKİ MALZEME 12 KİŞİLİKTİR.
AFİYET OLSUN...
YUKARIDAKİ RESİM PİŞİRİLMEDEN ÖNCEKİ HALİ, VE TABAKDAKİ PİŞMİŞ HALİ.
NOT:MALZEMELERİ KİŞİ SAYISINA GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ.YUKARIDAKİ MALZEME 12 KİŞİLİKTİR.
AFİYET OLSUN...
Yorum (0) Yorum yaz! Kalıcı Bağlantı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder