Cumartesi, Nisan 07, 2012

HAVUÇLU TOPLAR



Malzemeler:
1 kiloğram  havuç
1 çay bardağı ceviz içi (ceviz ezilmiş)
1 tatlı kaşığı margarin
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım paket petibör bisküvi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
yapılışı:
Havuçları yıkayıp,uçlarını kesip kabuklarını ince bir şekilde bıçakla sıyıralım .
Havuçları rendeden geçirelim,tencereye alalım üzerine şeker ve margarini ekleyip havuç suyunu çekene kadar
10 -15 dakika pişirelim.Üzerine parçaladığımız bisküvileri,ceviz ve tarçını ekleyip ocağın altını kapatalım.Bisküviler ezilene kadar karıştıralım.Soğuduktan sonra elimizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın servise hazırlayalım.
AFİYET OLSUN ...  


1 yorum: