Perşembe, Eylül 09, 2010

Dolama Tatlısı



MALZEMELER:
1paket hazır baklavalık hamur
250 gr çekilmiş ceviz veya Antep fıstıgı
300  gr margarin (tereyağ,sıvı yağ)tercih sizin
Şerbeti için :
6 su bardağı su
6 su badağı şeker
Çeyrek  limon
Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatalım son olarak limonu atıp bir

 taşım kaynatıp kapatalım ocağı şerbeti  sogımaya burakalım.

Hamurumuzu paketinden çıkartıp tezgaha açıp 1 yaprak hamurun üzerine ceviz serpelim ve oklavaya sarıp her iki ucundan

 sıkıştıralım elimizle

yağlanmış tepsimize dizelim.Yagımızı ısıtıp dolama tatlımızın üzerinde gezdirelim.

180 derece fırında pişirelim.Fırından çıkartıp sogumuş şerbetimizi eşit miktarda tepsimize dökelim.

Not: Şerbetini ve yagını tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder