1paket hazır baklavalık hamur
250 gr çekilmiş ceviz veya Antep fıstıgı
300 gr margarin (tereyağ,sıvı yağ)tercih sizin
Şerbeti için :
6 su bardağı su
6 su badağı şeker
Çeyrek limon
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatalım son olarak limonu atıp bir
taşım kaynatıp kapatalım ocağı şerbeti sogımaya burakalım.
Hamurumuzu paketinden çıkartıp tezgaha açıp 1 yaprak hamurun üzerine ceviz serpelim ve oklavaya sarıp her iki ucundan
sıkıştıralım elimizle
yağlanmış tepsimize dizelim.Yagımızı ısıtıp dolama tatlımızın üzerinde gezdirelim.
180 derece fırında pişirelim.Fırından çıkartıp sogumuş şerbetimizi eşit miktarda tepsimize dökelim.
Not: Şerbetini ve yagını tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder