Malzemeler:
3 kilo uzun patlıcan
4 tane domates
4 tane tombul yeşil biber
1 kilo orta yağlı kuzu kıyma
tuz
1 su bardağı su
Yapılışı:
Patlıcanları 6 cm uzunlugunda keselim.domateslerimizi 4 eşit parçaya bölelim.biberlerimizide dilimleyelim.kıymamızın içine tuz atıp karıştıralım,ceviz büyüklüğünde alıp elimizde yuvarlayalım.büyük yuvarlak tesimize 1 patlıcan 1et olmak üzere sırası ile dizelim sıra sıra dizdikten sonra orta kısmına dilimlenmiş domates ve biberleri koyup üzerine su gezdirelim ve 200 c fırında pişirelim patlıcanın kabukları biraz kurumaya yüz tutmuş gibiyse ve yumuşamışsa etler kızarmış ise yemek hazır demektir.
Not:Patlıcan ve eti şişlere saplayıp mangalda pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder