Cumartesi, Eylül 04, 2010

Patlıcan Kebabı


Malzemeler:
3 kilo uzun patlıcan
4 tane domates
4 tane tombul yeşil biber
1 kilo orta yağlı kuzu kıyma
tuz
1 su bardağı su
Yapılışı:
Patlıcanları 6 cm uzunlugunda keselim.domateslerimizi  4 eşit parçaya bölelim.biberlerimizide  dilimleyelim.kıymamızın içine tuz atıp karıştıralım,ceviz büyüklüğünde alıp elimizde yuvarlayalım.büyük yuvarlak tesimize 1 patlıcan  1et olmak  üzere sırası ile dizelim sıra sıra dizdikten sonra orta kısmına dilimlenmiş domates ve biberleri koyup üzerine su gezdirelim ve 200 c fırında pişirelim patlıcanın kabukları biraz kurumaya yüz tutmuş gibiyse ve yumuşamışsa  etler kızarmış ise yemek hazır demektir.
Not:Patlıcan ve eti şişlere saplayıp mangalda pişirebilirsiniz.


 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder