1 litre +1 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
9 yemek kaşığı toz şeker
125 ğr margarin
1 paket vanilya
2 parça damla sakız(isteğe bağlı)
İç malzeme:
çekilmiş ceviz,meyve parçalar(isteğe bağlı)
süslemek için:
çekilmiş fıstık
200 ğr hindistan cevizi
Yapılışı:
tenceremize un, şeker, damla sakızımızı , margarini ve sütümüzü koyalım kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.çok iyi karıştıralımki topaklıklar olmasın ocaktan aldıgımız muhallebimizin içine1 paket vanilyamızı dökelim ve mikserle 7_8 dakika çırpalım sonra ıslattıgımız tepsimize dökelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim tepsimizden dilim halinde kesip servis tabağına alalım içine çekilmiş.
ceviz veya meyve parçaları koyabilirsiniz veya sade olur yada hindistan cevizine bolca dilimleri bulayın.üzerine fıstık serpelim.
AFİYET OLSUN...
NOT:tatlımızı 4_5 saat da bekletebilirsiniz.Ortaya vazğeçemeyeceğiniz bir lezzet çıkıyor lütfen deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder