Cumartesi, Eylül 04, 2010

Pastahane Poğaçası


Malzemeler:
3 bardak un
30 gr yaşmaya
3 çorba kaşığı şeker
1 çaybardağı ılık süt
1 tatlı kaşık tuz
2 yumurta(1tam yumurta içine _sarı dışına)
150 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı ilık su
iç malzeme:
beyaz peynir,patates püresi, sucuk vs
üzerine:
susam,çörek otu vs.
Yapılışı:
unumuzu derin bir kase içine eleyelim içine ılık su ılık sütümüzü  unun ortasına döküp mayamızıda koyup parmak uçlarımızla mayayı eritelim şekerimizide ekleyip az az karıştıralım oda sıcaklığındaki tereyagımızı,  yumurta, tuz   ve mahlepide ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguralım ılık bir köşede hamurumuzun üzerine ıslak bez örtüp bekletelim mayalanmaya başlayan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp istege baglı içine peynir koyalım yağlanmış tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim bu şekilde hamurumuzu yarım saat kadar kabarması için bekletelim    önceden ısıttğımız fırınımızda 180 c de pişirelim afiyet olsun
püf noktası hamuru iyi mayalandırmak ılık ortamda beklemeli ozaman çok kabarır ve yumuşak olur  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder