Cumartesi, Eylül 04, 2010

Kilis Tava



Malzemeler:
750 ğr orta yağlı kuzu kıyma
3 tane patlıcan
1 tane soğan
3 tane domates
3 tane yeşil 1tane kırmızı biber
yarım demet maydanoz
AYRICA  üzerine dilimlemek için domates ,biber
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Yapılışı:
domatesleri,biberleri,soğanı çok ufak doğrayıp kıymamızla karıştıralım tuzunu,karabiberini,pul biberi ve doğranmış maydanozumu kıymaya ekleyip iyice karıştıralım.
patlcanları soyup çok ince dilimleyip tuzlu suda bekletelim sonrada iyice suyunu sıkalım.
tepsimizin içine 2_3 kaşık zeytinyağ dökelim biraz karabiber ekleyip tepsimizi yağlayalım.
patlıcan dilimlerini tepsimize 1 kat olacak şekilde dizelim  sonra kıymamızı patlıcanların üzerine 1 cm inceliğinde yayalım elimizle iyice düzleyelim tesinin kenarlarına dilimlenmiş domates ve biberleri dizelim.
yarım çay bardağı su kıymamızın üzerine gezdirelim pişerken kıyma kurumasın diye 200 c fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN:)   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder