Cumartesi, Eylül 04, 2010

Antep Usulü Ekşili Köfte


Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu eti
200  gr  geceden ıslatılmış nohut
yarım kilo ince bulgur
1 yumurta
1 su bardağı irmik
köftemiz için yırım kilo yağsız kıyma
domates salçası
biber salçası
tuz
karabiber
1 tane soğan(yarısını köfteye ,yarısını yemeğimizin içine)ufak doğranmış
2 yemek kaşığı  un
1tatlı kaşığı limon tuzu
yarım su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
büyük bir tencereye et ,nohut tuz konur pişmeye burakılır.köftemizin hazırlanışı  köfte leğenimizin içine ince bulguru ,kıymayı,ufak doğranmış soğanı, irmiği,tuz, ve karabiberi koyalım yoğurmaya başlayalım az az su ilave ederek biraz kıvam almış köftemizin içine yumurta ve unu katıp yoğurma işlemini tamamlayalım. avuç içinde yuvarlanıyorsa köfte kıvamı iyidir  ve köfteden nohut büyüklüğünde parçalara   ayırıp parmak uclarımızı zeytinyağa batırıp avuç içine sürüp köftelerimizi tek tek yuvarlayalım kefgire(delikli tepsi) koyalım köfte bitene kadar bu işlemi yapıp ayrı bir yerde içine su koyduğumuz kaynamakta olan su buharında 20 dakika köfteleri pişirelim  tekrar et ve nohutumuzun pişmiş olduğunu kontrol edelim  içine küp küp doğradımız soganları koyalım salçamızı ilave edelim tuzunu ve ekşisini koyup lezzetine bakalım ve son olarak buharda haşladığımız köftelerimizikatıp bir taşım daha kaynatıp ocagımızı kapatalım en son olarak tavada ısıttığımız zeytinyağın içine nanemizi koyup yemeğimizin üzerine dökelim.
AFİYET  OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder