Cumartesi, Eylül 04, 2010

Afyon Kaymağı


Malzemeler:
1 litre +1 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
9 yemek kaşığı toz şeker
125 ğr margarin
1 paket vanilya
2 parça damla sakız(isteğe bağlı)
İç malzeme:
çekilmiş ceviz,meyve parçalar(isteğe bağlı)
süslemek için:
çekilmiş fıstık
200    ğr hindistan cevizi
Yapılışı:
tenceremize un,   şeker,  damla sakızımızı  , margarini ve sütümüzü koyalım kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.çok iyi karıştıralımki topaklıklar olmasın ocaktan aldıgımız muhallebimizin içine1 paket vanilyamızı   dökelim ve mikserle 7_8 dakika çırpalım  sonra ıslattıgımız tepsimize dökelim ve buzdolabında 1  gece bekletelim  tepsimizden dilim halinde kesip servis tabağına alalım  içine çekilmiş.
ceviz veya meyve parçaları koyabilirsiniz veya sade olur yada hindistan   cevizine bolca dilimleri bulayın.üzerine fıstık serpelim.
AFİYET OLSUN...
 NOT:tatlımızı 4_5 saat da bekletebilirsiniz.Ortaya vazğeçemeyeceğiniz bir lezzet çıkıyor lütfen deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder