Cumartesi, Eylül 04, 2010

Gül Böreği


Malzemeler:
3 yufka
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (1 tanede olabilir)
İç malzeme:
peynir,kavrulmuş kıyma,patates ,ıspanaklı iç herhangi biri tercih edilebilir
üzerin sürmek için yumurta sarısı,susam ,çörek otu
Yapılışı:
yufkaları açıp iki eşit parçaya bölelim 
yumurta,süt ve sıyağı karıştırıp sos elde edelim
bu sosdan yufkamıza frça yardımı ile sürelim iç malzememizi yufkanın düz kısmına koyup yufkamızı ucundan tutup yuvarlayalım yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim 180 c fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder