Cumartesi, Eylül 04, 2010

Kadayıf Tatlısı


MALZEMELER
2 adet yufka
200 gr çiğ kadayıf
200 gr tereyağı veya margarın
ceviz veya antep fıstığı
Şerbeti için
3 bardak şeker
3 bardak su
üzeri için ceviz,antep fıstığı veta hindistan cevizi (isteğe göre)
YAPILIŞI
Yufkayı masaya serelim.Ocakta ısıttığımız tereyağı veya margarini yufkanın üzerine bir fırça yarmıyıla yayalım.İyice ufaltılımış çiğ kadayıfı yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım.Son olarak da mikserde öğüttümüz cevizleri yina aynı şekilde yufkanın üzerine serpelim.Yufkayı bir ucundan yavaş yavaş rulo şeklinde yuvarlayalım.isteğe bağlı incelikte dilimleyin.Bu yaptığınız işlemi diğer yufkayla da yapın,bir rulo için bir yufka kullanılır.Yağlanmış tesiye dizip,180 derece fırında pişirelim.
Pişirdiğimiz şerbetimizi de tatlımız sıcakken üzerine dökelim.Not:şerbet soğutulmuş olacak.
Servis tabağına alıp üzerine ceviz,fıstık veya hindistan cevizi serpilir.
AFİYET OLSUN ;)
Özellikle denemenizi tavsiye ederim,hem lezzetli hem de maliyeti ucuz bir tatlı elde etmiş oluyorsunuz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder