Salı, Eylül 07, 2010

Kereviç

Malzemeler:
2 yumurta
Yarım paket marğarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yogurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma toz
Aldıgınca un
İç Malzemesi
iri çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşık pudra şekeri
üzerine dökmek için: pudra şekeri
Yapılışı:
Yarım paket margarini kabımıza koyalım sıvıyağ,2 yumurta ,yoğurtu da ekleyip karıştıralım biraz un

 ekleyelim karıştıralım ,irmiği ekleyelim , vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım az az aldıgınca unu ekleyip

yumuşak hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda açalım ortasına fıstıklı

 karışımdan koyup kapatıp kalıpta şekil verebiliriz.Isıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.Kereviçimiz

 soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.

Not:Kereviç kalıbı kullanabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder