Pazartesi, Ekim 18, 2010

Susamlı poğaça

Malzemeler:
Yarım paket marğarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz 1 tatlı kaşığı
3 yemek kaşığı toz şeker
un( elenmiş)
iç malzeme:
peynir
maydanoz
veya patetesli iç vs.
üzeri için:
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam
Yapılışı:
Hamur için malzemelerin hepsini karıştrıp yumuşak hamur elde edip 1 saat ılık bir ortamda  mayalanmaya burakın hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp içine iç malzeme koy hamuru kapat kapalı kısmı alta gelsin  önce pekmezli suya ve susama batır yağlı tepsiye dizelim hamurun üzerini bıçakla iki çizik atalım yarım saat daha hamuru bekletip 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder